Thursday, March 12, 2009

Imposibil - Posibil

Totul e posibil pentru noi. De ce? Poate fi optimism exagerat, lipsa de luciditate, sau copilarie.
Poate fi visare, nebunie, sau realitate.
Viata are multe ramuri si ramurele, lungi, intortocheate, unele fragile, altele uscate, unele inflorite si altele taiate.
La o varsta frageda, cea mai mare dorinta a noastra este sa crestem mai repede, sa devenim adulti influenti si maturi.
Pe masura ce crestem, intelegem notiunea timpului, iar la varsta adolescentei, cand fiecare secunda este pretioasa, dorim sa oprim timpul in loc si sa fim siguri ca am profitat la maxim de el, acum, cat nu ne preseaza nimic altceva.
La varsta noastra, totul este posibil, cu un minim sau maxim efort. O persoana importanta pentru mine mi-a spus odata ca : "Nimic nu este imposibil." Logic, ar reiesi de aici ca totul este posibil. Cu vointa poti muta muntii din loc, poti aduna apa varsata la loc, poti inota prin aer si respira in apa, platonic. Nu te opreste nimeni sa visezi, dar vine si momentul cand trebuie sa deschizi ochii.
Acum este momentul potrivit cand trebuie sa iti iei inima in dinti si sa spui "Vreau si pot!"

Si totusi ... ne e greu sa ne debarasam de cuvantul "imposibil", pentru ca vointa si ratiunea ne impiedica sa fim optimisti. Dar e frumos sa visam ca totul e posibil, fiindca optimismul iti da acea energie si putere sa invingi si sa castigi pariul cu viata si cu tine insuti.

Granita dintre posibil si imposibil dispare in momentul in care constientizam ca oricaruia dintre noi i se poate intampla un lucru care ne va impinge spre una din parti, in orice clipa.
In fiecare secunda ne confruntam cu aceasta dualitate: posibil-imposibil.
Totul este posibil in lumea asta, trebuie doar sa ne urmam intuitia si instinctele.
Cand realitatea afirma: nimic nu este imposibil, iar mai tarziu realizezi ca nu totul este posibil, este timpul sa duci o lupta cu propria-ti vointa, pentru ca intre realitate si fictiune exista o punte, care poate fi trecuta.
Ce rost are realismul total daca in umea asta singura speranta de evadare este visarea? Prin visare iti stabilesti tintele si iti formezi scopurile, iti aduci zambetul necesar pentru a reusi.

"Audaces fortuna iuvat" (Norocul ii ajuta pe cei indrazneti).
"O soarta mai una isi stabilesc cei care au tarie de caracter, demnitate, curaj si initiativa. Indraznind, ne dam impuls si directie." (anotimpul5.ro)

2 comments:

dadics said...

multi nu se trezesc din 'visul' asta si raman la iluzia ca totul e posibil si ca viata e roz.
imi place maa ;x :d

argentinito said...

muy bueno!