Thursday, April 2, 2009

Evolutie

Se zice ca nimeni nu se schimba peste noapte: adica poti sa iti impui reguli si sa inchei contracte, dar schimbarea care se va produce fortat nu va fi definitiva, nici macar semnificativa - sa o numim monstra - o monstra din viitorul "tu", in ipoteza ca te-ai fi schimbat total de o zi pe alta.

Viata e un cerc vicios, si viciile depind de tine. Tu decizi la care renunti, si la care nu.
Ajungi sa cunosti oameni si oameni, evoluezi, involuezi, te maturizezi, devii copil iar, sau doar visezi si speri sa mai ai ocazia sa fii copil, iar in minutul urmator te visezi independent.
Azi (aseara) am realizat cat se schimba totul in foarte putin timp - si ma refer la un interval de timp de cateva luni.

Si incep sa ma contrazic, zicand ca nimic nu se schimba de azi pe maine.
Nu te schimbi tu ca om, insa azi un morman de caramizi poate fii maine un perete ce sustine un tablou. Caracterul, modul de viata, gandirea nu se schimba pur si simplu, e nevoie de vointa pentru imbunatatire si tot de vointa si influente din parti pentru inrautatire. It's up to you.

Cum am realizat eu asta?
Am realizat pur si simplu: cu un preview asupra a ce e azi si cum era acum cateva luni.
Ma regasesc in versurile "No regrets, I'm blessed to say the old me dead and gone away"; de fapt toti ne regasim, nimeni nu mai e asa cum era "the old him/her" - e firesc.
Asadar totul se schimba. Si spuneam eu ca vreau sa ma schimb. nu vreau sa spun ca nu sunt multumita de mine, ba chiar sunt foarte multumita de ce am realizat sau de ce am devenit, insa, ca orice om, de cand exista specia noastra, vreau mai mult. Simt ca lipseste ceva si poate unii m-ar considera paranoia sau perfectionista, sau pur si simplu imatura, dar eu stiu ca e mereu e loc de mai bine.

1 comment:

incertitudini said...

Pai , de ce , domnisorica, sa fii paranoica, pe motiv ca te schimbi? de ce sa zica asa unii?
Schimbarea este in legea firii.
Nu reusim sa-i schimbam pe altii cand vrem , dar noi suntem in continua schimbare; altfel am fi fara varsta.
O seara frumoasa!