Sunday, November 11, 2007

Ceva drag mie.


De ce ‘’de ce’’?

Oare lumea e chiar asa de diferita dintr-un loc in altul? De fapt: de ce? Nu suntem toti fiinte lasate pe pamant, cu o devenire, un scop si constiinta sensului existentei noastre? De ce un om se schimba pe parcurs, daca el a fost lasat aici cu o menire?
De ce profita cu atat egoism si nesimtire de bunurile vietii, cand poate sa
guste cate putin din fiecare fara a suporta nici o consecinta dureroasa ci numai
placere si satisfactie?
Ei bine, intrebarea cea mai frecventa, care nu are niciodata un sfarsit bine conturat, un raspuns pe deplin concret. De ce?
Poate va intrebati de ce sunt atat de afectata de aceste lucruri care altul pur si simplu le ignora. Sunt, sau cel putin am fost - si multi altii - victima unor astfel de oameni, pentru care ‘’de ce’’ insemna ‘’pentru ca’’ si care exploatau increderea si naivitatea unor oameni in scopul propriei impliniri, fara sa le pese de soarta celorlalti. Dar asta nu e asa important ca ce voi face in urmatoarea ora. Pauza.
Draga cititorule (merge spus si asa), momentan te voi lasa sa meditezi in legatura cu filozofiile mele de ex-puber, nevoit sa se maturizeze mai devreme decat impun legiile naturii. Tschuss!

1 comment:

Ray said...

Dacă viaţa noastră are "de ce"-ul, atunci putem suporta aproape toate "cum"-urile ... Asta E Raspunsul Laturii Mele Filozofice La Blog.ul tau Dee :*