Friday, December 26, 2008

Merry Christmas!

Si uite ca a trecut si Craciunul din 2008. Si uite ca nici nu am simtit vreo diferenta intre acum o luna si ieri.
Nu se spune ca de Craciun ne simtim altfel? Mai apropiati? Mai ... "calzi"?

Unde e zapada care acum trei ani ne bloca geamurile, gheata pe care inainte cadeam si injuram ca descreieratii, in mijlocul strazii, ca ne-am luxat eu stiu ce incheietura?

Unde sunt bulgarii pe care ii primeam, cand intorceam capul, fix in ceafa, sau zapada plina de noroi, pe care o inghiteam atunci cand ne tavaleam unii pe altii in curtea din spatele scolii, sau din fata blocului? sau din orice spatiu verde (alb) pe care il prindeam cu zapada (a se intelege "fleoscaiala" = noroi + iarba + "zapada"/apa cu bucati de gheata) ?
Unde sunt zilele de Craciun de altadata cand asteptam cu sufletul la gura sa vina Mos Craciun (nea' Nelu`, unchiu' de la 1) si mai sa facem infract cand il vedeam pe Mosu` fix in fata noastra, pe canapeaua noastra, in fata ochisorilor nostri manca-l-ar mama de barbos! cu sacul lui plin de cadouri cu tot! cu alunita lui paroasa din varful nasului care trezea indoieli dureroase in mintile noastre de copii inocenti si creduli : "MAAAAMIIII!! Mosu` seamana cu nea' Nelu`! Uite nasu'!" - "Nu mami, Mos Craciun a venit special pentru tine!"

Mdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Si revederile cu toate cele 223405649342432 de matusi, si agitatia aia infernala: una cu sarmalele in brate, mirosind a varza murata si alta plina de faina pe fata, verisorii mai mici cu vreo 5-6 ani care urla, alearga, strica tot, cad, iar urla, harmalaie si nervi multi.
Frate, Craciunul ar trebui sa insemne relaxare, placere, nu o sarma aruncata de ala micu` al lui Tanti Maria fix in ceafa lu' Tanti Sanda, bunica Laurei, vara'ta.

Si cu toate astea ...

De Craciun esti mai bun, a mai trecut un an, noi sa fim sanatosi, ca belele "e destule"!

4 comments:

Anonymous said...

Unde? Unde? Unde? Toate sunt acolo undeva, in copilaria noastra.Si zapada e afara. Cam tarziu, dar e.

Ruxi. said...

just dream about them...

Anonymous said...

plm.mos craciun aduce masini?
ca vreau si io un RR

Ruxi. said...

alcoolic anonim:)) danutzzz te tradeaza nick'รบ si limbajul si ideile alea crete din cap 8-|